פורום בתים משותפים בפורום זה ניתן לעלות כל שאלה הכרוכה בענייני בתים משותפים, פורום זה מיועד הן לדיירי הבית המשותף והן לנציגות בית משותף המבקשת לקבל מידע בנושא מסוים הכרוך בבתים משותפים. הינכם מוזמנים לעלות כל שאלה משפטית בתחום האמור.
שלום אם בהסכם הרכישה שלי מול הקבלן נאמר שתשלום דמי הוועד יחלו ממועד אכלוס דייר עשירי. ובאסיפת הדיירים הוחלט על מסגרת מסוימת של דמי ועד ממועד קבלת המפתח. האם לאור ההסכם שלי מול הקבלן הועד יכול לחייב אותי בדיעבד בדמי ועד על התקופה שמיום האכלוס ועד מועד קבלת המפתח למרות שהוחלט ותועד באסיפת הדיירים כי מועד תחילת החיוב הוא מיום קבלת המפתח? תודה רבה!
תודה רבה על המענה. רק הבהרה: ע"פ ההסכם רשום מדייר עשירי ולא מקבלת המפתח (חריג יחסית להסכמים בשוק). באסיפה החליטו מקבלת המפתח שזה מועד מאוחר יותר ממועד אכלוס דייר עשירי הבקשה היא לשלם על ההפרש ממועד אכלוס דייר 10 (כמו שרשום בהסכם) עד למועד קבלת המפתח (כמו שהוחלט באסיפה הראשונית שנערכה והיתה מודעת לחוזה כמובן) מה קובע? לפי מה אמורים לנהוג? שוב תודה!
ההסכם עם הקבלן אמור להיות רלוונטי בחלוקת ההוצאות ביני לבינו (ההסכם הוא לא מול הועד) האסיפה קבעה את מנגנון דמי הועד ונקבע שזה ממועד קבלת המפתח. אין מחלוקת על כך שכל ההוצאות מדייר עשירי היו על כלל הדיירים בהתאם להסכם הועד (לא הקבלן) אח"כ אימץ את ההסכם הזה כדי לדרוש תשלום ועד גם על התקופה ממועד דייר עשירי עד קבלת המפתח. מותר לועד לעשות את זה למרות שזה בניגוד למה שהוחלט ע"י כלל הדיירים באסיפת הדיירים? זה לגיטימי?
שלום לעו"ד אצלנו בבניין גובים דמי וועד הבית לפי שטח הדירות, האם כשצריך לעשות גבייה מעבר לדמי וועד הבית למען החלפה או תיקון של משהו בבניין זה צריך להיעשות לפי חישוב שטח הדירה או אפשר לקבוע שזה יהיה תשלום אחיד לכולם. בתודה
בכדי לקבל הסכמה של כולם צריך לכנס אסיפת דיירים של 100% וזה לא יקרה אף פעם, יש רוב מוחץ לגבייה האחידה, לא התקבלו תגובות משפחות שאמרו לא לסכום אחיד לכולם. אבל ישנה משפחה אחת שהיא תמיד נגד, האם בגלל משפחה אחת יהיה צורך לעשות חישובים לכל דירה. בתודה
שלום רב, בבית המשותף שלנו עשו גבייה מיוחדת של כמה אלפי שח מכל דירה לצורך תיקונים. כולם שילמו חוץ מדייר אחד אשר סתם כך התחמק. לא הוגשה נגדו תביעה כי לועד לא היה חשק להתעסק עם זה. מאז חלפו כמה שנים ועכשיו שוב יש,צורך בגבייה חדשה לצורך ענין אחר. האם אני יכול לסרב לשלם עד אשר יגבו את החוב הקודם מהדייר או יגישו נגדו תביעה, וזאת בטענה שמפלים בין הדיירים? מדוע אני צריך לשלם אם מסתבר שזו לא חובה? עובדה שהדייר ההוא לא שילם ולא עשו נגדו דבר.
רוב רגיל.....אבל גם לא התכנסו כל הדיירים ניתן לציין בהודעה של האסיפה הכללית על אפשרות של פיזור וכינוס מחדש באותו מועד בהפרש של כחצי שעה ולאחר מכן תתקבל כל החלטה לרבות החלפת נציגות ברוב נוכחים שישתפו ולא ביחס לכמות בעלי הדירות.
שלום לכם כדאי מאוד שתדאגו לנקות את החצר אפילו בעצמכם ותזמינו פקח לבדיקה, אחרי כשבוע יגיע פקח ויבדוק ואם יהיה מלוכלך אתם תקבלו קנס של 750 ש"ח לכל דייר. בהצלחה
נציגת וועד הבית הודיעה בחודש מאי כי היא מסיימת תפקידה בסוף יוני. הודיעה גם שלא תכנס אסיפה כי אף אחד לא מגיע. מאז אין תשלומי מיסי ועד אין מנקה אין גינון. הדיירים לא מעוניינים בתפקיד. כמה שאלות בבקשה:
1.האם הנציגה שעזבה נחשבת עדיין לנציגה עם כל המחוייבות?
2. אם הדיירים יוזמים אסיפה לצורך החלטה מי ינהל את ענייני הבניין ויוחלט שלוקחים ועד בית חיצוני האם זה חוקי והיא מסיימת תפקידה באופן חוקי?
3. האם זה נכון לפנות אליה בדרישות כל עוד לא היתה אסיפה?
אני גרה בבניין שקומות קרקע מושכרות לדירות נופש ואנו הדיירים עוברים סיוט הם עושים על האש ליד החלון שכל העשן נכנס לדירות במקום לעשות באוויר הפתוח.מוסיקה רועשת בערב צעקות. האם יש גוף שאפשר להתלונן. אודה לך מאד.
שלום לעו"ד כשרוצים למכור דירה שיש בה שוכרים שהחוזה שלהם הוא לעוד כמה חודשים, האם הבעלים החדש צריך לעמוד בחוזה של הבעלים הקודמים מול השוכרים, או שהוא יכול להחליט להפסיק את השכירות או לעשות מולם חוזה חדש. בתודה, מזי
שלום לעו"ד שחר התקלקלה משאבת מים בבניין, אחת מתוך שני משאבות ויש צורך להחליפה, עלות של משאבה כזו היא, מעל 10,000 ש"ח. אין מספיק כסף בקופת הוועד לכך. האם אפשר לפרסם הודעה לדיירים על כך ולדרוש למשל 150 ש"ח מכל דייר. בתודה
שלום, בבניין שבו אני גרה הועד ברוב קולות החליט על איטום הגג ודרש מכל דייר סכום כסף. הבנו שזהו רכוש משותף, למרות שחלקנו דאגנו לרטיבויות שהיו לנו במסגרת אחריות הקבלן. (בננין בן 5 שנים). עתה הועד מתכוון לאטום את כל מעטפת הבניין, שמן הסתם הסכום יהיה הרבה יותר גדול מכל דייר, וזאת מכיוון שיש רטיבויות מהגשם לחלק לא מבוטל של דיירים. אני באופן אישי לא נמצאת בצד שמועד לפורענות של רטיבויות ומבחינה כלכלית כאם יחידנית אין לי כסף מיותר לתרום לטובת העניין. הועד כבר הודיע שהוא הולך לרתום את האגודה לתרבות הדיור , כדי שמן הסתם לא יתקל בסרובים, ואני שואלת האם יש משהו שחוקית פותר אותי מלשלם, קראתי שבמקרים של במצב סוציואקונומי נמוך יש פרוטוקולים שפותרים מתשלום במצב כזה, אני לא בטוחה אם זה אכן קיים, ורציתי לשמוע למסיונך המושכל האם יש איזשהי פירצה שעשויה לעזור לי ומתשלום שהולך להסתכם באלפי שקלים. תודה מראש, לוני.
ראשית, ככל שמדובר בתיקון דחוף הנדרש ברכוש המשותף, והתקבלה החלטה ברוב, הרי שכל הדיירים מחויבים בתשלום אפילו שאותו "נזק" ברכוש המשותף לא פוגע בדירתם הפרטית.
שנית, במקרה דנן הייתי בוחן אפשרות משפטית של הטלת חיוב התיקון דווקא על אותו היזם שבנה את הבניין, לצורך כך נדרשת חוות דעת משפטית.
לגבי מצב סציואקנומי ומצב כלכלי לא טוב- אין בזה נימוק או סיבה לפטור דייר כזה או אחר מחבותו.
פונה שוב בשאלה לגבי החצר. אין ועד. הנציג התפטר ולא התקיימה אסיפה. בניין ישן של 11 דיירים. בחודש יולי לא שלמנו מיסי ועד. החצר מוזנחת ויש עץ שמתפשט לכיוון המרפסות. אספתי 100שח מ9 דיירים והסברתי שזה לא מיסי ועד אלא לצורך ניקוי החצר. נתנו בהסכמה.
נציג יחיד התפטר. כרגע אין גבייה .אף אחד לא מוכן להתנדב. הנציג הזניח את החצר ולא הזמין גנן לפחות חצי שנה..לא מסר דוחות ותמיד התלונן שאין כסף. .האם במצב שאין כרגע ועד נכון להזמין פיקוח עירוני לגבי החצר? יש עץ שכמעט חודר למרפסת
שלום ברצוני להציע אפשרות למנות אדם חיצוני בשכר לניהול הבניין (שהתשלום נמוך מחברת ניהול). אפשר להוסיף לחתימות על השיקים עוד בעל דירה למען הסדר הטוב. יש צורך ברוב באסיפת דיירים לשם כך. מה שכן הדיירים יצטרכו להוסיף על דמי הוועד הקיימים. בהצלחה, חולי
שלום, אני גר בבניין משותף, בו קיימת חברת ניהול, מתבצע תשלום לחברת הניהול + סכום מסויים לקופה של הבניין, לאחרונה הועד העלה הצבעה דיגיטלית להתקנת רשת נגד יונים לפירי ממד הבניין, הרשת מיועדת להגנה מפני יונים עבור כמחצית מדיירי הבניין, עבור חלונות הממד הפרטיים שלהם (לא התקינו תריסים, כך שיש ליונים מקום לקונן), הועד שלח הצעה עבור התקנה בעבודת סנפלינג, המחיר התייקר עקב כך, האם זה חוקי להשתמש בכספים של כולם עבור רק חלק מהדיירים? להגנה כל שטחם הפרטי ולא הציבורי? בסקר השתתפו 15 דירות והתקבל רוב של 60% ( כ 8 דירות) האם זה מספיק?
שלום לעו"ד קיים סדק בקיר בניין (שכנראה נגרם מרעידת אדמה או תזוזות בקרקע) ודרכו חדרו בחורף מי גשמים לחדר בדירה, וועד הבית תיקן את הסדק בקיר החיצוני, הסדק קיים גם בתוך הדירה, האם וועד הבית מחוייב לתקן גם בתוך הדירה. בתודה
אצלנו בבניין התפתחה תופעה בעייתית בה בעל דירה שעסוק בפוליטיקה ברמת הבניין (ושום תרומה מעשית אחרת) מנצל את הנושא התמים של יפויי כח ומביא לאספה כללית כ 10-12 יפויי כח כאלו מבעלי דירות שממש לא גרים כאן או בכלל לא מתעניינים, דבר שמכריע בקלות כמעט כל אספה שאליה מגיעים כ 30 בעלי דירות (מתוך 78).לקראת האספה הבאה האדון עסוק במרץ בפוליטקה הזו של איסוף חתימות כאלו ושוב רוב אלו שחותמים לא ממש מבינים מה התכלית. האם זה חוקי או האם ניתן להגביל את הזכות הזו ליפויי כח שהפכו למפעל ממש שאינו הוגן ולא ממש דמוקרטי? תודה
שלום, בחודשי החורף יש לי בתקרה רטיבות ונזילת מים מגג השכן מעליי יש דוח מביטוח הבניין שקובע שהרטיבות והנזילת מים נגרמה עקב אי איטום של המרצפות על הגג של השכן ואפילו התגלה צמח בין הריצוף שיונק את המים .
השכן טוען שכרגע הדירה נמצאת אצל כונס נכסים מאחר והזוג מתגרש ולכן לא יכול לתקן את הנזק וצריך להמתין להחלטה של העומס נכסים.
בבקשה מה עליי לעשות? מה אתה מציע? מאחר והדירה שלהם נמצאת אצל כונס נכסים לפי מה שכן טוען.
אני כבר בסחבת עם השכן מעל ומעבר נתתי את הזמן הדרוש מעבר למה שצריך.
חשוב לי לציין שעגלת התינוק נמצאת צמוד לדלת של השכן שמוציא אותה ולא חוסמת את גרם המדרגות ובכלל לא קרובה לדייר המתלונן הדייר המלונן נמצא מול אותה הדירה שזה כ 5 6 מטרים הבדל