זוג עשה צוואה הדדית והוריש את כל הרכוש שנשאר לאחר מותם ל-2 הילדים בחלוקה שווה.
לא מינו מנהל עיזבון!
חלקים שווים - זו בעייה??? הרי אם יש נניח 2 דירות וכסף בחשבון הבנק איך זה מתחלק שווה בשווה ומי הוא הקובע?? איזה אח יקבע וינהל?
שאלה לעתיד
האם במקרה הנ"ל היה רצוי למנות מנהל עיזבון ולהחליט שאחד הילדים הוא מנהל העיזבון והוא זה שחייב לחלק שווה בשווה לו ולאח שלו?
או
שמראש יהיה כתוב שדירה מס' 1 לאחד אחד ודירה 2 לאח 2 וכסף בבק יתחלק שווה בשווה?
הרעיון למנוע מחלוקת עתידית בין האחים לעצם חלוקת הרכוש ואופן חלוקתו בחלוקה שווה שהיא בעייתית ובמיוחד שלא מוכרים נכס.
מה דעתך? איך ניתן למנוע בעיות בעתיד ?

תשובה אחת
שלום,
החלוקה השווה אינה קשה גם ללא מנהל עיזבון: על כל אחת מהדירות יירשמו זכויות שני האחים בשיעור 50 אחוז לכל אח, והכספים בחשבון הבנק מתחלקים למחצית. לפי חוק הירושה, כשלא מונה מנהל עזבון, העזבון מנוהל ומחולק על ידי היורשים (סעיף 121(ב)); הם חייבים לפעול בהסכמה, ובעניין שדעותיהם חלוקות יפעלו כפי שיחליט בית המשפט (סעיף 122(א)). אם המוריש הורה בצוואתו כיצד יחולקו הנכסים, בית המשפט ינהג לפי הוראות הצוואה, אלא אם שוכנע שהיו סיבות מיוחדות לסטות מהן (סעיף 111(ג)). התשובה אינה קובעת אם כדאי למנות מנהל עזבון או לפרט את הנכסים מראש.
הרחבה במדריך באתר: צוואה הדדית: מה היא, איך מבטלים אותה ומה קובע החוק. על מינוי מנהל עיזבון וסמכויותיו: מנהל עיזבון: מתי ממנים אותו, מה סמכויותיו ומה ההבדל מנאמן. האמור אינו מהווה ייעוץ משפטי.