ז׳בוטינסקי 5, בית אבגד, קומה 13, רמת גן א׳–ה׳ 09:00–19:00
אריק12 בינואר 2023 · ירושות וצוואות 3 תשובות

אנחנו הורים לתאומים, יש לנו עסקים, נכסים וכספים. אנחנו מעוניינים להכין צוואה, בה נחלק הכל שווה בשווה את הירושה ביניהם, אך נרצה שניהול וקבלת ההחלטות עד למכירת הנכסים וחלוקת הכספים, תהיה בידי אחד מהם בלבד (מאחר והיחסים ביניהם לא טובים ולא נרצה שריב ביניהם עקב חוסר הסכמות יעכב תהליכים). מה ניתן לעשות? האם ניתן למנותו כנאמן עד לחלוקת הכספים? אודה לתשובה

3 תשובות

  1. עו״ד שחר ארביב · צוות המשרד

    שלום,

    כן, אפשר לקבוע בצוואה מי ינהל את העיזבון. לפי חוק הירושה, כשהמוריש קבע בצוואתו אדם שינהל את עיזבונו, בית המשפט או הרשם לענייני ירושה ממנים אותו כמנהל עיזבון, אלא אם הוא אינו יכול או אינו מסכים לקבל את המינוי, או שיש טעמים מיוחדים שלא למנותו (סעיף 81). מנהל עיזבון נבחר ליחיד או לתאגיד (סעיף 79), ועליו להודיע על הסכמתו (סעיף 80). תפקידיו כוללים לכנס את נכסי העיזבון, לנהל אותו, לסלק את חובותיו ולחלק את היתרה בין היורשים לפי הצוואה המקוימת (סעיף 82). כפי שצוין בדיון, "נאמן" הוא מסלול נורמטיבי אחר ואינו מחליף את תפקיד מנהל העיזבון. הרחבה באתר: עורך דין לעריכת צוואה. על מינוי מנהל עיזבון וסמכויותיו: מנהל עיזבון: מתי ממנים אותו, מה סמכויותיו ומה ההבדל מנאמן. האמור אינו מהווה ייעוץ משפטי.

  2. אריק

    האם נאמן שונה ממנהל עזבון ואם כן מה ההבדל ביניהם?

  3. עו״ד שחר ארביב · צוות המשרד

    מנהל עזבון מוגדר בחוק הירושה, כאשר יש הבדל בסוגי המנהלים וסמכויותיהם.
    נאמן- הינו מכוח מקור נורמטיבי שונה ובעל תפקיד שונה ובוודאי שאינו בכוחו להיכנס לבצע תפקידים של מנהל.

    הרחבה באתר: עורך דין לעריכת צוואה: צוואה בעדים, צוואה הדדית וצוואה בפני נוטריון.

הוספת תגובה

התגובה תפורסם לאחר אישור. אין לכלול פרטים מזהים.

מסירת הפרטים אינה חובה על פי חוק ותלויה ברצונכם, אך בלעדיהם לא נוכל לפרסם את הדברים ולהשיב עליהם. השם והתוכן יתפרסמו באתר לאחר אישור; כתובת הדוא״ל אינה מתפרסמת ומשמשת לשליחת התשובה. המידע נשמר אצל שחר ארביב ושות׳ ואינו מועבר לאחרים, למעט ספקי שירות הדרושים לתפעול האתר או כשהדין מחייב זאת. אתם רשאים לעיין במידע, לבקש את תיקונו ולבקש את הסרת הפרסום. פירוט ודרכי פנייה במדיניות הפרטיות.

המענה הניתן בפורום זה הוא מידע כללי וראשוני בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. אין בפנייה לפורום או במענה הניתן בו כדי ליצור יחסי עורך דין–לקוח. כל מקרה נבחן לגופו ובהתאם למלוא נסיבותיו ומסמכיו. אין לכלול בפנייה פרטים מזהים או מידע חסוי.

יש לכם שאלה משלכם?

אפשר לשאול שאלה נוספת בפורום ירושות וצוואות. עורך דין מהמשרד ישיב בפורום ובדוא״ל.

שאלו שאלה
וואטסאפ