אין כל צורך להכביר במילים בגין חשיבותו של ידע כמקור כוח. לפיכך ובכדי להעניק מענה ראשוני וכללי בדבר שאלותיכם בכל הסוגיות הנוגעות למערכת הדינים החלים על ירושות וצוואת , הוקם פורום ירושות וצוואות לנוחות גולשי האתר. משרד עורכי דין שחר ארביב ושות' מונה עורכי דין לירושות ועורכי דין לצוואות אשר ישיבו במסגרת פורום זה למגוון שאלותיכם בכל הנושאים והסוגיות הכרוכים בדיני הירושות והצוואות כגון: סוגי צוואה על פי דין, צוואה הדדית, צו ירושה, צו קיום צוואה, התנגדות לצואה, אופן חלוקת הירושה בהתאם לדיני הירושה, צוואה בע"פ, צוואה בעדים, יתרונות עריכת צוואה אצל עו"ד לצוואות, מינוי מנהל עזבון, חשיבות עריכת צוואה, חשיבות מומחיות עו"ד לצוואות, חשיבות בקיאות עו"ד לירושות וכיוצא בכך.
לאם יש שני בנים מנישואים קודמים ו2 ילדים נוספים מבעלה שחי איתה - בצו ירושה שלה רשום 1.8% ל-4 האחים ועוד 4.8% לבעלה . כעת הבעל נפטר ויש רק את הצו ירושה שהאם רשמה.
כעט מחלקים את הירושה ששני האחים הביולוגים של האב מקבלים 7/8 בחלקים שווים (87.5%) ושני האחים החורגים בעלי זכות של 1/8 (12.5% ) כ
האם זה תקין.. מדוע לא מתללקת הצוואה בין 4 האחים...
אמא של קרובת משפחה נפטרה והשאירה צוואה בה ממנה את אח שלה למנהל עזבון לירושה של הבת. בצוואה נכתב מנהל עיזבון.העו"ד שמטפל בנושא מבקש מהבת לחתום שהיא מבקשת למנות את הדוד לנאמן העיזבון. הבת מתנגדת למינוי הדוד ורוצה שקרוב אחר יהיה מנהל העיזבון. מה האפשרויות שיש לפניה והאם היא חייבת לחתום על התצהיר שמבקש העו"ד.
ההבדל בין נאמן למנהל הוא משמעותי עבור היורשת היחידה?
אבי נפטר לפני 8 שנים והותיר נכסים מושכרים (אשר נגבו ע"י אחותי), עכשיו יצא צו ירושה, האם אוכל לפנות לבית משפט להוציא צו לשוכרים להעביר לי את חלקי באופן יחסי, והאם ניתן לדרוש זאת גם למפרע מיום הפטירה
אבא שהוא אדם מבוגר אך צלול, נמצא בזוגיות זה שנתיים.
בעבר אמר שאני היורש שלו.
משיחה עימו ,הוא אומר שדבר זה בתוקף.
הוא מגדיר את יחסיו עם בת זוגו ,כבת זוג ,ולא כידועה בציבור:
הם נראים ביחד בקרב המשפחה והחברים, נוסעים ביחד לחו"ל, אך מנהלים משק בית נפרד לחלוטין (לכל אחד הרכוש שלו), כאשר היא לרוב גרה איתו, אבל יש לה גם דירה משלה ,בה היא נמצאת מפעם לפעם.
אבא אומר שמסיבה זו ,אין צורך לערוך צוואה ,(כיוון שהיא לא הידועה בציבור שלו אלא בת הזוג שלו) ,ואם כן אז צוואה בכתב, ולא עם עורך דין ועדים.
היי - צריכה בבקשה ייעוץ לגבי ירושה לנפטר בשנת 53. לאיזו חוק ירושה זה שייך? מנדטורי? הנפטר ללא ילדים וללא אחים וללא הורים - למי עוברת הירושה? האם זה עולה לדודים? האם רק הגברים או גם הנשים? איפה אני יכולה למצוא הלכות וחוקיות של החוק המנדטורי? תודה
אנחנו הורים לתאומים, יש לנו עסקים, נכסים וכספים. אנחנו מעוניינים להכין צוואה, בה נחלק הכל שווה בשווה את הירושה ביניהם, אך נרצה שניהול וקבלת ההחלטות עד למכירת הנכסים וחלוקת הכספים, תהיה בידי אחד מהם בלבד (מאחר והיחסים ביניהם לא טובים ולא נרצה שריב ביניהם עקב חוסר הסכמות יעכב תהליכים). מה ניתן לעשות? האם ניתן למנותו כנאמן עד לחלוקת הכספים? אודה לתשובה
אני אלמן עם בת יחידה נשואה עם ילדים, מעוניין להוריש לה הכל אך שזה יהיה על שמה בלבד, ז"א, במקרה שחלילה ייפרדו בעתיד, הכסף והנכסים יישארו עבורה במלואם ללא חלוקה עם הבעל. אני מעוניין להכין צוואה, מה עליי לכתוב בצוואה לשם כך?
ערכנו צוואה הדדית ביני ובין בעלי. יש לנו 2 ילדים משותפים, לבעלי יש ילד מנשואים קודמים. בצוואה ההדדית שלנו רשום שהרכוש וכל הכספים במידה ואחד מבני הזוג נפטר עובר לבן זוג שנשאר.ולאחר שהבן הזוג שנשאר נפטר הרכוש יתחלק שווה בשווה בין שני הילדים המשותפים, ולילד מנשואים קודמים לא שקל אחד.
השאלה שלי היא כזו, האם הילד מנשואים קודמים יכול לתבוע על קיפוח?אולי היה כדאי לרשום סכום מסויים?
שלום, אני ואחותי אמורים לרשת כסף - בתחילה המחשבה הייתה לקנות בכסף דירה לי ולאימי כי אחותי קבלה בזמן שאמא חייה, אמא נפטרה וצוואה רשום חצי חצי חלוקת ממון- אחותי מבינה ומסכימה לקבל רק חלק מזערי מהכסף - האם מספיק לנסח דף חתום על שנינו והוראה לבנק עם החלוקה הרצויה ביננו?? אני חושש שהעברת כסף גדול ממנה אליי כפעולה בבנק העברת כספים ידרוש מיסים? האם יש מס על העברת כסף גדול ביננו כ700 אלף בערך כחלק הירושה שהיא מוותרת ואמור לעבור אליי מחלקה, תודה
שלום. אם מישהו ציווה הצוואה שקיבלה תוקף , סכום בשקלים. כשנה לפני שעברו משקל ישן לחדש. מה קורה כשהולכים לבנק ים צו קיום הצוואה אחרי התקבל? כתוב 100000 שח . ביוני 1984.
דודה שלי הייתה נשואה עם בעלה במשך 30 שנה ונפטר ,להם לא היו ילדים, להם הייתה דירה בצורה הבאה ( בהתחלה הייתה להם דירה אחת קטנה שהייתה רשומה רק על שמו של בעלה , לאחר מכן כדי להתרחב הם קנו עוד דירה קטנה שהייתה צמודה לשלהם כדי להתרחב, את זאת החדשה שקנו עתה רשמו על שם שניהם , הם כמובן שברו את הקיר באמצע כדי ש פיזית שני הדירות יהפכו לדירה רחבה אחת ) , לבעלה של הדודה שלא היו להם ילדים , בעת שהוא נפטר היו לו לבעלה בעת הפטירה רק אמא ואחים, השאלה איך הדירה הרחבה הזאת , איך היא אמורה להתחלק, כלומר למעשה מה החלק מהדירה שמגיע לדודה מבחינת ירושה ? (לא הייתה צוואה)
האם זו עברה אתית וניגוד עניינים לייצג קונה ומוכר בעסקת מכירה של דירה( בו אחד יורשים קונה דירה ושאר היורשים מוכרים לו אותה ? והיא מייצגת את כל היורשים הקונה והמוכר)
אם חתמתי על הסכם עקרוני לחלוקת עיזבון .בו נקבע בעמוד אחד מס סעיפים כללים הסכמה כמו מחיר דירה שתמכר לאחד היורשים, רישום הדירה עש יורשים והעברה לקונה כנגד תשלום, ניכוי חובות ושכ"ט המחולק בין היורשים. אחכ העו"ד כתבה הסכם מכר מלא ,בו היו סעיפים בעייתים שלא הסכמתי לחתום, ולא הגעתי לעמק השווה והסכמות עם אותה עו"ד .אם אני לוקחת עו"ד שייצג אותי .. האם היא יכולה לדרוש או לתבוע אותי על שכ"ט שלה ?
אם אתה שוכר עו"ד לצורך הסכם המכר, אזי אמור להיות הפחתה של שכ"ט ביחס לאותו עו"ד שניהלה את מסמך העקרונות של חלוקת העזבון ובהנחה ששכר הטרחה של אותה עורך דין כלל גם הסכם מכר.
אבי הוריש לי דירה מגורים בישראל וכתוב בצוואה ישראל
בעת כתיבת הצוואה אבי לא ידע שמרכז חיי כבר לא בישראל וכבר לא אחזור
מה הסיכוי לבקש את קניית הדירה במקום מושבי דניית דירה בישראל יכולה לגרום להפסדים במידה ואמכור אותה כל תשלומי המס הגבוהים יזרקו לפח כמו כן אצטרך לשלם מס שבח במכירה איך אפשר להתאים את הכתוב בצוואה למציאות
אבי קשיש סיעודי התלוי לחלוטין באימי (בריאה). אימי ואחותי לא מוכנות שאקח חלק בטיפול באבא ולא משתפות אותי במצבו הרפואי.
להורים יש חשבונות נפרדים . לאימי ואחותי יש גישה לחשבונות של אבא. הצעתי שנתייעץ עם עורך דין כיצד מסדירים את העיניינים הכספיים כאשר אחד מההורים יילך לעולמו אך אחותי ואימי מסרבות. לפני כשנה אימי ואחותי הזמינו פסיכוגריאטר פרטי שישוחח עם אבא. נתבקשתי להיות נוכח. לא ממש הצלחתי להבין מה הייתה מטרת הפגישה. לפי מה שידוע לי ההורים לא רשמו צוואות.
אדם שנמצא בנעליי , מה עליו לעשות כדי לשפר את מצבו ?
הורי מושבניקים ואחי מונה לבן ממשיך ע"י הורי במסגרת ההסכם המשולש (עם המנהל, הסוכנות והאגודה). אבי נפטר ואמי נותרה במשק וכעת צריך להוציא לאבי צו ירושה. האם המשק /נחלה הנם חלק מהעיזבון וצריך לציינם כדירה בבקשה לצו ירושה? או שהמשק עובד אוטומטית לאמי ולאחר מותה לאחי?
כרקע אני בן 84, אשתי נמצאת בבית אבות במח' סיעודית, יש לי 2 בנים רווקים ואני יחד עם אחד הבנים מוננו לאפוטרופוסים של אשתי.
בצוואה שאני מכין יש רכוש וגם חשבונות בנק הרשומים על שמי ושם אשתי. האם נכון יהיה לכתוב לגביהם : "... יחולקו בין אשתי רחל ובני דוד ומשה כדין. רק לאחר פטירתה של אשתי ירדנה יחולקו כספים אלה בחלקים שווים בין בני דוד ומשה".