דובי7 בספטמבר 2023 · ירושות וצוואות
תשובה אחת
שלום
אמא של קרובת משפחה נפטרה והשאירה צוואה בה ממנה את אח שלה למנהל עזבון לירושה של הבת. בצוואה נכתב מנהל עיזבון.העו"ד שמטפל בנושא מבקש מהבת לחתום שהיא מבקשת למנות את הדוד לנאמן העיזבון. הבת מתנגדת למינוי הדוד ורוצה שקרוב אחר יהיה מנהל העיזבון. מה האפשרויות שיש לפניה והאם היא חייבת לחתום על התצהיר שמבקש העו"ד.
ההבדל בין נאמן למנהל הוא משמעותי עבור היורשת היחידה?

תשובה אחת
שלום,
היא אינה חייבת לחתום על התצהיר. עם זאת, לפי סעיף 81 לחוק הירושה, כשהמוריש קבע בצוואה מי ינהל את העיזבון, בית המשפט או הרשם לענייני ירושה ימנו אותו כמנהל עיזבון, אלא אם אינו יכול או אינו מסכים לכך, או שהשתכנעו מטעמים מיוחדים שיש סיבות שלא למנותו. לפי קריאתי את החוק, הוא מסדיר מנהל עזבון ולא ״נאמן עזבון״ (סעיפים 78 עד 83). בית המשפט רשאי לתת למנהל הוראות בכל דבר הנוגע למילוי תפקידיו (סעיף 83), ולפטרו אם לא מילא תפקידו כראוי או אם ראה סיבה אחרת לפיטוריו (סעיף 92(ב)). התשובה אינה קובעת מה ייעשה בעניין התצהיר שביקש עורך הדין.
הרחבה באתר: ירושות וצוואות. על מינוי מנהל עיזבון וסמכויותיו: מנהל עיזבון: מתי ממנים אותו, מה סמכויותיו ומה ההבדל מנאמן. האמור אינו מהווה ייעוץ משפטי.