ז׳בוטינסקי 5, בית אבגד, קומה 13, רמת גן א׳–ה׳ 09:00–19:00
אפרת17 בנובמבר 2018 · ירושות וצוואות תשובה אחת

שלום רב. גיליתי בצוואתו של אבי שנערכה לפני שנים שיש לו מנהל עיזבון. אני היורשת היחידה וכך גם נאמר. אחותי קיבלה את המשק במושב ולא יישארו הכספים שלו והתגמולים שברשותו. האם מנהל העיזבון יכול לחלק את הכספים כראות עיניו ? מה גובה שכר הטירחה שהוא אמור יהיה לקבל ? יש לציין גם שבתגמולים של אבי אין רשימת מוטבים. האם לפי הצוואה התגמולים מיועשים לי או שכם שכם אפשר יהיה לחלק זאת ? מה אני עושה במקרה זה ? התודה מראש.

תשובה אחת

  1. עו״ד שחר ארביב · צוות המשרד

    שלום,
    נדרש לבחון את הצוואה כדי לתת תשובה לגופו של עניין. עצם זה שבצוואה נקוב מנהל עזבון אינו בהכרח גורר מינוי: מינוי נעשה לפי בקשת מעוניין בדבר (סעיף 78(א)), ואם המוריש קבע בצוואה מי ינהל את עזבונו, בית המשפט או הרשם לענייני ירושה ימנו אותו, אלא אם אינו יכול או אינו מסכים, או שיש סיבות מיוחדות שלא למנותו (סעיף 81). מנהל עזבון מחלק את יתרת העזבון בין היורשים לפי צו ירושה או צוואה מקוימת (סעיף 82), בכפוף להוראות בית המשפט (סעיף 83), ובית המשפט רשאי לפסוק לו שכר לפי תקנות (סעיף 91). התשובה אינה עוסקת בתגמולים שאין להם מוטבים. מומלץ לתאם פגישת ייעוץ משפטי.
    הרחבה באתר: ירושות וצוואות. האמור אינו מהווה ייעוץ משפטי.

הוספת תגובה

התגובה תפורסם לאחר אישור. אין לכלול פרטים מזהים.

מסירת הפרטים אינה חובה על פי חוק ותלויה ברצונכם, אך בלעדיהם לא נוכל לפרסם את הדברים ולהשיב עליהם. השם והתוכן יתפרסמו באתר לאחר אישור; כתובת הדוא״ל אינה מתפרסמת ומשמשת לשליחת התשובה. המידע נשמר אצל שחר ארביב ושות׳ ואינו מועבר לאחרים, למעט ספקי שירות הדרושים לתפעול האתר או כשהדין מחייב זאת. אתם רשאים לעיין במידע, לבקש את תיקונו ולבקש את הסרת הפרסום. פירוט ודרכי פנייה במדיניות הפרטיות.

המענה הניתן בפורום זה הוא מידע כללי וראשוני בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. אין בפנייה לפורום או במענה הניתן בו כדי ליצור יחסי עורך דין–לקוח. כל מקרה נבחן לגופו ובהתאם למלוא נסיבותיו ומסמכיו. אין לכלול בפנייה פרטים מזהים או מידע חסוי.

יש לכם שאלה משלכם?

אפשר לשאול שאלה נוספת בפורום ירושות וצוואות. עורך דין מהמשרד ישיב בפורום ובדוא״ל.

שאלו שאלה
וואטסאפ